A

AIA CES Credits
AV Office
Abstract Publication
Academic Calendar, Columbia University
Academic Calendar, GSAPP
Admissions Office
Advanced Standing Waiver Form
Alumni Board
Alumni Office
Anti-Racism Curriculum Development Award
Architecture Studio Lottery
Assistantships
Avery Library
Avery Review
Avery Shorts

S

STEM Designation
Satisfactory Academic Progress
Skill Trails
Student Affairs
Student Awards
Student Conduct
Student Council (All Programs)
Student Financial Services
Student Health Services at Columbia
Student Organization Handbook
Student Organizations
Student Services Center
Student Services Online (SSOL)
Student Work Online
Studio Culture Policy
Studio Procedures
Studio-X Global Network
Summer Workshops
Support GSAPP
Close
This website uses cookies as well as similar tools and technologies to understand visitors' experiences. By continuing to use this website, you consent to Columbia University's usage of cookies and similar technologies, in accordance with the Columbia University Website Cookie Notice Group 6
Mobility highlights gif sm

Composting Factory and Market

Our project intends to establish a unifying mixed-used urban scheme that preserves space for the light industry at the ground level and offers an appropriate housing density on four floors above. Each of the new mixed-use buildings, in our redevelopment proposal, interfaces with the surrounding neighborhood through a series of ground-level courtyards that are open to the public. Adjacent to the sidewalk, these courtyards are part of a larger green space network that links the Bushwick Inlet Park to nearby McCarrenPark. Through this strategy, the area can become comfortably walkable, and de-emphasize a dependence on car transportation. Creating a responsible and vibrant neighborhood requires, in part, an understanding of the disparate resources, systems, and infrastructures that make urban life possible. Our project aims to reimagine the fragmented transportation, energy, waste management, and water supply systems into a unified scheme that responds to local conditions and engages the public. In addition to engendering a shared concern for the energy and resources that enable a pleasant quality of life in the Bushwick Inlet Park District, the project redesigns the public space of the site to allow for an enjoyable living destiny. By increasing the amount of public access green space and developing a walkable street network residents are encouraged to spend more time outside of their apartments and develop a sense of community.