A

AIA CES Credits
AV Office
Abstract Publication
Academic Calendar, Columbia University
Academic Calendar, GSAPP
Admissions Office
Advanced Standing Waiver Form
Alumni Board
Alumni Office
Anti-Racism Curriculum Development Award
Architecture Studio Lottery
Assistantships
Avery Library
Avery Review
Avery Shorts

S

STEM Designation
Satisfactory Academic Progress
Skill Trails
Student Affairs
Student Awards
Student Conduct
Student Financial Services
Student Health Services at Columbia
Student Organization Handbook
Student Organizations
Student Services Center
Student Services Online (SSOL)
Student Work Online
Studio Culture Policy
Studio Procedures
Studio-X Global Network
Summer Workshops
Support GSAPP
Close
This website uses cookies as well as similar tools and technologies to understand visitors' experiences. By continuing to use this website, you consent to Columbia University's usage of cookies and similar technologies, in accordance with the Columbia University Website Cookie Notice Group 6
Coreii zeifman wt2321 sp21 1 frontview

Rebuild Corridors

Rethinking the relationship between classrooms, corridors, and playground, the new P.S. 64 School aims to break through the traditional school pedagogy and create a transparent atmosphere throughout the building. The traditional layout is structural, without spatial qualities that cater to children. Children at a young age will be hesitant to join or communicate with others when they see a group is already formed, as they easily lose their sense of security and privacy under the traditional layout. The project starts by stacking the classrooms in an offset pattern to create a stronger vertical connection between students. The original brick walls of the classrooms are deconstructed to rows of brick columns on a grid that create porous connections between the spaces inside and outside of the classrooms. The translucent polycarbonate panels serve as secondary walls that also blur the boundaries of the classrooms. The new classrooms––varied in size––generate unevenly spaced areas that are merged into flexible corridors, offering different experiences for the students. The vertical misalignment of floors with glass curtain walls also create opportunities to bring natural light and elements inside the building and classrooms.