A

AIA CES Credits
AV Office
Abstract Publication
Academic Affairs
Academic Calendar, Columbia University
Academic Calendar, GSAPP
Admissions Office
Advanced Standing Waiver Form
Alumni Board
Alumni Office
Anti-Racism Curriculum Development Award
Architecture Studio Lottery
Assistantships
Avery Library
Avery Review
Avery Shorts

S

STEM Designation
Satisfactory Academic Progress
Skill Trails
Student Affairs
Student Awards
Student Conduct
Student Council (All Programs)
Student Financial Services
Student Health Services at Columbia
Student Organization Handbook
Student Organizations
Student Services Center
Student Services Online (SSOL)
Student Work Online
Studio Culture Policy
Studio Procedures
Summer Workshops
Support GSAPP
Close
This website uses cookies as well as similar tools and technologies to understand visitors' experiences. By continuing to use this website, you consent to Columbia University's usage of cookies and similar technologies, in accordance with the Columbia University Website Cookie Notice Group 6
Coreii blacksher qc2290 sp21 3 section

School with Two Systems

My project emphasizes the efficiency of the school by supporting simultaneous usage by students and the public. I have divided the building into two systems: a central “core” and overlapping classrooms. Functions supported by the core are accessible to all people, while the classrooms are mostly for students. Although I want the public and students to use the school simultaneously, students’ safety cannot be ignored. The design takes a cue from the doctor-patient model—both groups can use the same space but with different routes to enter to ensure students’ safety. Each system is distinguished through material and structure. Generally, I want the core functions to appear as heavy and the overlapping classrooms as lightweight. Therefore, I’ve used concrete to distinguish the core functions and wood for the classrooms. Skylights are located primarily on the overlapping section of the classroom spaces, which also function as a vertical circulation space. I’ve incorporated skylights to introduce a rhythm along the route and bring light into the portion supporting the building’s core functions. Similar to the classrooms, it includes a vertical circulation space.