A

AIA CES Credits
AV Office
Abstract Publication
Academic Affairs
Academic Calendar, Columbia University
Academic Calendar, GSAPP
Admissions Office
Advanced Standing Waiver Form
Alumni Board
Alumni Office
Anti-Racism Curriculum Development Award
Architecture Studio Lottery
Assistantships
Avery Library
Avery Review
Avery Shorts

S

STEM Designation
Satisfactory Academic Progress
Skill Trails
Student Affairs
Student Awards
Student Conduct
Student Council (All Programs)
Student Financial Services
Student Health Services at Columbia
Student Organization Handbook
Student Organizations
Student Services Center
Student Services Online (SSOL)
Student Work Online
Studio Culture Policy
Studio Procedures
Studio-X Global Network
Summer Workshops
Support GSAPP
Close
This website uses cookies as well as similar tools and technologies to understand visitors' experiences. By continuing to use this website, you consent to Columbia University's usage of cookies and similar technologies, in accordance with the Columbia University Website Cookie Notice Group 6
Arch cadena camille brustlein ian wach fa19 01 view of common room

Connection/Disconnection

As the boundary between work and home disappears; issues with loneliness and physical and/or social isolation are rising. Moreover, in an increasingly digitally connected environment, people can escape from their surroundings via their phones which amplifies this sense of distance from the physical. Our primary focus was to create a new type of live/work unit which addresses contemporary modes of individual production and the omnipresence of digitally connected life in urban America.

We chose to take on an extreme case with our community by providing housing for social media influencers and content creators. This work is characterized by long hours spent in isolation planning, capturing, and editing content. This allowed us to tackle issues that we feel are neglected in housing and should be addressed in terms of how technology has changed the way we live, especially how the meaning of public and private space has been transformed in the Information Age. Our overarching concept was to design a building that connects people to one another physically as well as encouraging occasional disconnection from the digital environment.