A

AIA CES Credits
AV Office
Abstract Publication
Academic Calendar, Columbia University
Academic Calendar, GSAPP
Admissions Office
Advanced Standing Waiver Form
Alumni Board
Alumni Office
Anti-Racism Curriculum Development Award
Architecture Studio Lottery
Assistantships
Avery Library
Avery Review
Avery Shorts

S

STEM Designation
Satisfactory Academic Progress
Skill Trails
Student Affairs
Student Awards
Student Conduct
Student Financial Services
Student Health Services at Columbia
Student Organization Handbook
Student Organizations
Student Services Center
Student Services Online (SSOL)
Student Work Online
Studio Culture Policy
Studio Procedures
Studio-X Global Network
Summer Workshops
Support GSAPP
Close
This website uses cookies as well as similar tools and technologies to understand visitors' experiences. By continuing to use this website, you consent to Columbia University's usage of cookies and similar technologies, in accordance with the Columbia University Website Cookie Notice Group 6
Coreii goetz yy3146 sp21 1 longitudinalsectionperspective

WALL: Revitalization of a Highschool

This proposal divides the courtyard around the two existing bars, similar to how a street grid defines the plan of a city. Major programs are scattered between walls and onto different plazas, the shapes of which are determined by the surrounding cityscape. Huge window cut-outs transform the wall into floors and platforms. Bridging between the walls, they house various public programs such as a studio, library, and cafeteria. The staircase—weaving in and out of the window cut-outs, platforms, and wall surfaces—emulates a path of discovery and wonder. The plan is organized toward the sheltered platforms and the atrium, where typical classrooms are located in the existing bar. The free plan typology translates the typical classroom into an open experience, on both horizontal and vertical planes.