A

AIA CES Credits
AV Office
Abstract Publication
Academic Calendar, Columbia University
Academic Calendar, GSAPP
Admissions Office
Advanced Standing Waiver Form
Alumni Board
Alumni Office
Anti-Racism Curriculum Development Award
Architecture Studio Lottery
Assistantships
Avery Library
Avery Review
Avery Shorts

S

STEM Designation
Satisfactory Academic Progress
Skill Trails
Student Affairs
Student Awards
Student Conduct
Student Financial Services
Student Health Services at Columbia
Student Organization Handbook
Student Organizations
Student Services Center
Student Services Online (SSOL)
Student Work Online
Studio Culture Policy
Studio Procedures
Studio-X Global Network
Summer Workshops
Support GSAPP
Close
This website uses cookies as well as similar tools and technologies to understand visitors' experiences. By continuing to use this website, you consent to Columbia University's usage of cookies and similar technologies, in accordance with the Columbia University Website Cookie Notice Group 6
Coreii cadena za2288 sp21 2 section

Public Swirl

The proposed adaptive reuse design for P.S. 64 extracts the hallway and reimagines it as an interconnected space that promotes activity and hands-on learning. By transforming the school in this way, it maximizes the space in its core, allowing the connections between the two wings of the existing structure to welcome the community in ways that P.S. 64 could not. Interactive moments are found through elements such as movable furniture which allow for various transformations of open spaces. The flexibility of functions in this community-shared core contrasts heavily with the stark classrooms occupying the wings, and in conjunction, the ‘worms’ that take you between these spaces. The coiled walkway functions as a threshold between the static operation of the wings and the dynamic and compelling events of the central floors, pushing a Montessori educational method where learning outside the classroom is encouraged. In this way, Public Swirl invents a multiplicity of atmospheres and experiences within the visibly inviting structure, qualities that the current building seems to lack.